Projelerimiz

Evde Çocuk Bakıcılığı Projemiz

Projemiz, T.C. Kalkınma Bakanlığı – Mersin Valiliği 2011 SODES projeleri kapsamında hazırlanmıştır. Projemiz 24.11.2011 tarihinde başlamış olup 11 ay sürmüştür. Proje için ayrılan bütçe 50.000 TL’ dir. Projenin yürütücüsü Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, proje ortakları Akdeniz Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı’ dır.

Projenin Amacı: Proje, yerel karar vericilerin kadın istihdamı konusunda etkin işbirlikleri geliştirmesini ve işsizlik sorununa bölgesel katkı sağlamak, dışarıda çalışan kadınların evde bırakmak zorunda kaldıkları 0-3 yaş çocuklarının bakım ve eğitimi konusunda kaliteli hizmet almasını sağlamaktır.

Projede çoğunluğu Akdeniz ilçesinden olmak üzere diğer İlçelerden de 19-35 yaş arası lise mezunu, çalışmaya istekli 50 işsiz bayan belirlenerek evde çocuk bakımı eğitimi alacaklardır.

Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişim Bölümü yetkililerince düzenlenecek eğitim programı çerçevesinde 3 aylık teorik eğitimi 25erli 2 grup şeklinde Mersin Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecektir. Bu eğitimlerin ardından belirlenen kreşlerde ve evlerde 3 aylık uygulama eğitim stajı yapılacaktır. Uygulamalı eğitim stajı ve yapılacak sınav sonrası başarılı olanlara MEB onaylı sertifika verilecektir. Belgelerini alan kursiyerler proje kapsamında proje ortağı MTSO EKAV bünyesinde profesyonel çalışma koşulları ve iş geliştirme, iş başvurusu ve iletişim konularında seminer alacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir