Projelerimiz

Akdeniz İlçesine Anaokulları Yapımı Projemiz

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla yola çıkan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Akdeniz ilçesinde bulunan 11 ilk ve orta öğretim okuluna anaokulu yaptırıyor.

İlk bağış MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’ndan

Projenin ihalesi MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı üyelerinin bağışlarıyla yürütülecektir. İlk bağış ise MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’ndan. Vakıf tarafından 100 bin TL ilgili hesaba yatırılacak. İlk ihale Sosyal Hizmetler İlkokulu’na yapılacak anaokulu için olacak.

Vakfımız, projeyi kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Üyeleri Sadık Çağatay Güneş, Murat Yüksekbaş ve Ahmet Akbaş katıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, “En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır, insana hizmettir” diyerek sözlerine başladı. Mersin için faydalı, sosyal ve toplumsal bir projenin ilk adımlarını atmak üzere biraya geldiklerini dile getiren Kiper, Türkiye’nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, değişen eğitim sistemi ve çalışanların çoğalmasıyla, anaokulu ihtiyacının giderek arttığının bilgisini verdi. Akdeniz ilçesinde büyük bir anaokulu açığı olduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine öğrendiklerini ve hemen harekete geçtiklerini anlatan Kiper, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile, 11 Nisan tarihinde Akdeniz ilçesinde bulunan 11 ilk ve orta okuluna; 2, 3 ve 4 derslikli prefabrik ana okulları yaptırmak için protokol imzaladıklarını hatırlattı. İbrahim Kiper, projeler ve dosyaların ihale yapmaya hazır hale geldiğinin bilgisini vererek, ihalenin herkese duyurulması ve şeffaf olması adına bu toplantıyı yaptıklarının altını çizdi.  Bütün üyeleri bağış yapmaya davet eden İbrahim Kiper, okula veya sınıfa bağış yapanların isimlerinin verileceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir