2023 Yılı Faaliyetlerimiz

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VE KALKINMA VAKFI

22 Şubat 2023 Çarşamba günü gerçekleşen MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Genel Kurul toplantısında seçilen Yönetim Kurulu ilk toplantısını 24 Şubat 2023 Cuma günü yaptı. Yapılan toplantıda görev dağılımı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, Başkan Vekilleri Osman Kiper ve Tamer Güner, Sayman Üye Muhammet Talat Şeker, Vakıf Müdürü Burhan Şiğva, Yönetim kurulu Üyeleri Ahmet Aktaş, Baran Arslan, Berdan Doğan, Ferhat Çakıl olarak belirlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı’mızın yeni Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven Başkanlığında MTSO Eğitim Vakfı İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü İsa Bilgili, Müdür Yardımcısı Ayşe Burgut ve Sınıf Öğretmeni Gülcan Kaban ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vakıf Yönetimi, okul hakkında bilgi alıp birlikte neler yapılabileceğini değerlendirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı yeni Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmeye, MTSO Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu Üyeleri ile Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Hayırlı olsun dileklerinin iletildiği ziyarette, eğitim alanında hizmet veren vakıf faaliyetleri hakkında sohbet edildi. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, “İbrahim Kiper’in vizyonunu sahiplenerek, bayrağı daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı yeni yönetimi bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi verdi. MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı önceki dönem ve yeni yönetim kurulu üyeleri, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ın katılımıyla plaketler sunuldu.
Oldukça uyumlu bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını belirten MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı S. Çağatay Güneş, önceliklerinin her zaman Mersin iş dünyasını bir adım ileri taşıyabilecek eğitimler organize etmek olduğunu söyledi. Odanın desteğini de her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Güneş, yeni dönem yönetim kuruluna başarılar dileyip, ihtiyaç duyulan her an destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ise törendeki konuşmasında şunları söyledi:
“Bizden önceki yönetimlerin çalışmalarının takipçisi olup bir adım ileri taşımak adına yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. Her gün ne yapabileceğimizi konuşuyoruz. Amacımız Mersin’de vakfımızın ve odamızın adını ileriye taşımak.”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 18. Meslek Komitesi Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Üyeleri Cengizhan Küçükgerger, Serhan Koylan ve Zeki Şan MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven’i ziyaret etti. Vakfın faaliyetleri ve gümrük sektöründe çalışanlara yönelik eğitimler düzenlenmesi hakkında konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, Başkan Vekili Osman Kiper, Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakil Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz’ü ziyaret etti. Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Reşit Aşkın’ın da katıldığı ziyarette işbirliğiyle yapılacak eğitimler, faaliyetler konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, Başkan Vekili Osman Kiper, Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakıl Mersin Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Erol Yaşar’ı ziyaret etti. Ziyarette işbirliği içinde yapılması düşünülen projeler konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 8. Meslek Komitesi toplantısına katılarak Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve komite üyeleri Hamit Doğan, Hasan Yılmaz, Kasım Uysal, Mehmet Sait Doğan, V. Umut Çinici katıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı MTSO 1. Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve ticareti meslek komitesi toplantısına katıldı. Toplantıda Hasan Bulduk, Hakan Dönmez, Hakan Sefa Çakır, İsmail Kurtuluş, Nurettin Cumaoğlu, Savaş Dalkürek, Yusuf Vedat Yücesoy’a Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Vakıf Başkanı İsmail Yavuz Özgüven eğitim talepleri ve diğer konularda işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Kiper MTSO 24. Lokanta, Kafeterya, Pastaneler Meslek Komitesi toplantısına katıldı. Toplantıda komite başkanı Zeyni Ceylan, Sibel İnandı, Abdulkadir Orğun, Adnan Gündoğdu, Zeki Ceylan, Cumali Durak, Başar Erdem’e Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Kiper MTSO 7. Perakende Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi toplantısına katıldı. Toplantıda komite üyeleri Ahmet Dülek, Kamuran Demir, Şemsettin Bayar, Hayri Topçu, İ. Mehmet Hasancaoğlu, Halim Eren, Refik Tunç, Selman, Meygil’ e Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Kiper MTSO 13. Ulaşım Araçları İmalat, Satış ve Onarımı Meslek Komitesi toplantısına katıldı. Toplantıda komite üyeleri Cem Ümit, Aytekin Karadağ, Ali Kıratlı, Nihat Kadıoğlu, Güneş Maya, Gökhan Ertusun, Mahmut Üren’ e Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Yavuz Özgüven MTSO 20 nolu Meslek Komitesi Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı toplantısına katılarak Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Komite üyelerinin ve üyelerinin çalışanlarının ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler düzenlenmesi görüşüldü.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ve Yönetim kurulu Başkan Vekili Osman Kiper MTSO 09 nolu meslek komitesi bilgisayar, elektrik, elektronik, telekominikasyon ve büro cihazları toplantısına katıldılar. Komite üyelerine Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ve Başkan Vekili Osman Kiper MTSO 11. Meslek Komitesi Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Ticareti toplantısına katıldılar. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın da katıldığı toplantıda komite üyelerine Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Gödelek’in sunumlarıyla deprem konferansımız gerçekleşti. Konferansımıza MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Başkan Vekili Mutlu Koyuncuoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Vekili Mustafa Özdamar, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, Başkan Vekili Osman Kiper, Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakıl’ın yanısıra Prof. Dr. Halil Kumbur, Prof. Dr. İlhan Ege, Nedim İkanç, Mersin halkı ve öğrenciler katıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 17. Meslek Komitesi Yolcu Taşımacılığı toplantısına katılarak Vakıf hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 34. Meslek Komitesi Ağaç ve Orman Ürünleri toplantısına katılarak Vakıf hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 35. Meslek Komitesi Geri Dönüşüm, Plastik ve Kimya toplantısına katılarak Vakıf hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu İsmail Yavuz Özgüven Başkanlığında toplandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 2. Meslek Komitesi Sebze ve Meyve Komisyoncuları toplantısına katıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 4. Meslek Komitesi Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri toplantısına katıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 29. Meslek Komitesi Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri toplantısına katılarak Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Krulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 21 Meslek Komitesi Denizyolu Taşımacılığı ve Destek Hizmetleri toplantısına katılarak Vakıf hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı ziyaret etti. Ziyarette işbirliği içinde yapılması düşünülen projeler hakkında konuşuldu ve Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 30. Nolu Meslek Komitesi Sigortacılık Hizmetleri toplantısına katılarak Vakıf hakkında bilgi verdi. Toplantıda MTSO 30. Meslek Komitesiyle birlikte yapılacak etkinlikler konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 26. Sağlık Hizmetleri, Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi Üyeleri Yasemin Taş, Ersoy Kuşçu, Barış Güler, Murat Özderya, Metin Demir MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven’ i ziyaret etti. Ziyarette işbirliği icinde yapılacak projeler konuşuldu. MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven MTSO 38. Tekstil, Konfeksiyon ve Ayakkabı Sanayi Meslek Komitesi toplantısına katıldı. Komite Üyeleri Ekrem Sağlam, Habip Kurt, Ali Şimşek, Abdullah Yılmaz ve Sencer Doğruyol’un katıldığı toplantıda Vakıf Başkanı İsmail Yavuz Özgüven Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İşbirliği içinde yapılması düşünülen projeler konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu mayıs ayı toplantısını yaptı. Başkan İsmail Yavuz Özgüven, Başkan Vekilleri Osman Kiper, Tamer Güner, Sayman Üye M. Talat Şeker, Ahmet Aktaş, Berdan Doğan, Ferhat Çakıl, Ümit Utku Mete ve Özcan Demir’in katıldığı toplantıda yapılacak projeler hakkında görüşüldü.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, MTSO 3. Meslek Komitesi Hububat ve Bakliyatın İşlenmesi ve Ticareti toplantısına katıldı. MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nı tanıttı, Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Komite üyeleriyle işbirliği içinde yapılacak eğitim projeleri hakkında konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Çağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile MTSO üyelerine yönelik “Topluluk Önünde Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı” eğitimi düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven Üyelerin Vakfa verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Eğitimi Prof. Dr. Murat Koç sundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Çağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile MTSO üyelerine yönelik “Sorun Çözme ve Karar Verme” eğitimi düzenlendi. Prof. Dr. Murat Koç sorunların belirlenmesi, kararların verilmesi ve sorunların çözülmesini aşama aşama anlattı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, MTSO 41. Melek Komitesi Lojistik Hizmetleri toplantısına katıldı. Komite Üyelerine Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

n iyi yatırımın insana yapılan yatırım bilinciyle hareket eden Vakfımız çalışmalarına devam ediyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu, Vakfın Çilek mahallesinde 2016 yılında yaptırarak Milli Eğitime armağan ettiği anaokulu ziyaret etti. 2022-2023 eğitim döneminde okulda 115 öğrenci eğitim aldı…

En iyi yatırımın insan yapılan yatırım bilinciyle çalışmalarına devam eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfımızın yeni okul projesi engelli çocuklarımız için anaokulu. Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyeleri “2022-2026 MTSO Meclis ve Meslek Komite Üyeleri Engelli Anaokulu” adını alacak yeni okulumuzun arsasını inceledi. MTSO Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin bağışlarıyla yapılacak olan anaokulu Yenişehir Bölgesinde yaşayan engelli çocuklarımız için tasarlanacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti.
Ziyarette işbirliğinde yapılacak faaliyetler konuşuldu.

Kızılay Mersin İl Yöneticisi Metin Atmaca ve MTSO 2. Meslek Komitesi Başkanı Murat Özpaksoy Vakfımızı ziyaret etti. Ziyarette MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven, Başkan Vekilleri, Osman Kiper ve Tamer Güner ile Vakıf Müdürü Burhan Şiğva ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Utku Mete ev sahipliği yaptı. Kızılay Mersin İl Yönetimi ve Vakfımızın işbirliği içinde yapılacak projeler konuşuldu.