Projelerimiz

İspanya’da üniversite-sanayi işbirliği sistemlerinde uygulanan yenilikçi yaklaşımlar projemiz (INNOSYS)

Projemiz,  Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programı Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı-Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında,  01.10.2010 – 01.10.2011 tarihleri arasında 12 ay süreli olarak hazırlanmıştır. Proje bütçemiz 10.640 euro’ dur.

Proje Yürütücüsü,  Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurum ve İşletici Tic. A.Ş. Proje ortakları  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı, MTOSB, Mersin Üniversitesi,  Mersin KOSGEB,  Epati Bilişim Teknolojileri San.Tic.LTD.ŞTİ. ,   Veldo Mekanik ve Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi  ve  Uluslararası Bilim Parkları Birliği (IASP)’ dir.

Projenin Amacı, AB üyesi ülkelerde üniversite-sanayi işbirliği sistemlerinde yer alan aktörlerin nasıl bir yapılanma ile en verimli düzeyde hizmet sunduklarının incelenmesi, Mersin’e ve Türkiye’ye uyarlanması ile birlikte IASP’nin organizasyon yapısı ve diğer teknoparklar, üniversite araştırma merkezleri, yerel yönetim, KOBİler ile olan ilişkilerinin incelenmesi ve bu ilişkinin Mersin’e ve Türkiye’deki oluşuma entegre edilmesidir.

Projenin hedef kitlesi, VETPRO faaliyet türüne uygun düşen kamu, özel sektör, KOBİ ve sivil toplum kuruluşlarında mesleki eğitim ve öğretim alanında çalışan ve mesleki bilgilenmeye ihtiyaç duyan kişilerdir.

Proje kapsamında 2011 yılında yurtdışına 1 hafta süre ile gidilecek ve oradaki uygulamalar incelenecektir. İncelenen üniversite-sanayi işbirliği mekanizmalarındaki yenilikçi yöntemler Mersin ve Tarsus’ta uygulanmaya çalışılacaktır. Yurt dışındaki mekanizmalarda sunulan eğitim hizmetlerinin Mersin’e ve sanayicilere uygulanması ile ilgili ilerde çalışmalar yapılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir